Mjøsmuseets årbok

Mjøsmuseets årbok gis ut årlig. Serien heter Årboka TOTN. Årboka endret navn til Mjøsmuseet i 2006, etter opprettelsen av det nye museet. Årboka 2013 er den 51.utgave av Årboka TOTN.

 

Mjøsmuseets årboker selges i bokhandler på Gjøvik, Lena og Raufoss, og fra Mjøsmuseets utsalgssteder dokumentasjonssenteret på Kapp melkefabrikk og Kauffeldtgården i Gjøvik.

 

For Stiftelsen Toten økomuseum og historielags medlemmer er et eksemplar av årboka inkludert i medlemsavgiften.

 

Innholdet i tidligere utgitte årbøker kan du søke etter med emneord, forfatter eller tittel i:

 

Mjøsmuseets bokbase


 

Mjøsmuseets årbok 2015

Mjøsa

Pris kr 295

 

Årets årbok har fått tittelen "Mjøsa" og har blitt en flott og uunnværlig bok på hele 312 sider for alle som bor ved og bryr seg om Norges største innsjø, Mjøsa.

 

Den forteller om Mjøsas historie fra steinaldermennesket, via vikinger til de som lever på og rundt Mjøsa i dag. Mjøsaksjonen på 1970-tallet, med lokale husmødre i spissen, reddet 65 millioner kubikk drikkevann, men hva er dagens miljøutfordringer? Vet du hva krøkle er og hvem dr. Sopp var? Og har du hørt om Totenprinsessa? Alt dette kan du lese om i årboka. 


 

Mjøsmuseets årbok 2014

Grunnlovsjubileet 

Pris kr 295

 

Denne årboka inneholder mye ny kunnskap om Stenberg og tingbygningen på Hunn, og mange interessante artikler knyttet til 1814-jubileet.

 

Et "must" for alle som er interessert i Stenbergs historie.

 


 

Mjøsmuseets årbok 2013

Også vi når det blir krevet. Motstandsbevegelsen på Østre Toten og Kolbu 1940-1945.

Pris kr 250.

 

Årets årbok er en temaårbok skrevet av Terje Bråthen, Kjell Røisli og Svenn Sandvold. Ansvarlig redaktør er Arne Julsrud Berg. Boka presenterer motstandsbevegelsen på Østre Toten og Kolbu under 2.verdenskrig. Den tar ikke mål av seg til å fortelle hele historien om krigsårene i dette lokalsamfunnet. Et av kapitlene handler om hjemmefronthytta på Totenåsen, til informasjon for dem som er interessert i historien til hjemmefronthytta.

 

 


 

 

Mjøsmuseets årbok 2012

Årets årbok fra Mjøsmuseet er nå kommet ut, og dette er den 50.utgave av årboka TOTN. Boka koster kr 250, og du finner den i bokhandlene på Gjøvik, Lena og Raufoss. I tillegg kan den kjøpes fra Mjøsmuseet i Holmen brenneri på Gjøvik eller dokumentasjonssenteret på Kapp (men vi har ikke kortterminal).

 

Boka egner seg som julegave og inneholder variert interessant lokalhistorisk stoff. Blant annet kan du lese om kvinner som gikk foran innenfor utdanning og arkitektur, båt- og Mjøshistorie og oppfinneren fra Skinderviken som dro til Amerika. 

 


 

Mjøsmuseets årbok 2011

Pris kr 250

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mjøsmuseets årbok 2010

Pris kr 250.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mjøsmuseets årbok 2009

Årets utgave av årboka byr på et variert utvalg artikler innenfor museets tematiske og geografiske arbeidsfelt. Årboka 2009 er den 47.utgave av Årboka TOTN.

 

Boka er til salgs i bokhandlene på Gjøvik, Raufoss og Lena, i Holmen Brænderi og dokumentasjonssenteret på Kapp Melkefabrikk.

 

Prisen er kr 250,-

 

  

 

 

Mjøsmuseets Årbok 2008

Årets utgave av årboka byr på et variert utvalg artikler innenfor museets tematiske og geografiske arbeidsfelt. Her bør alle finne noe av interesse! Nedenfor finner du innholdsfortegnelsen. Årboka 2008 er den 46.utgave av Årboka TOTN.

 

Forsiden viser kunstneren Ingvar Heggsum på Stenbergdagen i 2007. Fotograf er Magne Olav Bøe.

 

Boka er til salgs i bokhandlene på Gjøvik og Lena, Holmen Brænderi og dokumentasjonssenteret på Kapp Melkefabrikk.

Prisen er kr 245,-