Toner fra tunet

 

Toner fra tunet er en populær rekke gratiskonserter som holdes på tunet på Gjøvik gård hver lørdag kl 14.00 hele sommeren igjennom. Her vil du høre et variert utvalg av lokale artister.

Toner fra tunet arrangeres av Gjøvik gårds venneforening og Mjøsmuseet, og er mulig ved hjelp av sponsorstøtte og dugnadsinnsats fra lokale musikere.

  

 


 

Program 2016

11. juni       Veterankorpsfestival
18. juni       Kveinndal´n Jazzlag med Marit Kolloen
25. juni      Fredheim Blandede Kor
2. juli         Aurora Amalie Heimdal
9. juli         Birgitte Rosenberg og Lars Småladen
16. juli        Willow
23. juli        Mette Stenersen og Erik Nygård
30. juli       Lars Dalin, Amund Stokke og Tor Ezaki Lindqvist
6. august   Marianne Lønstad
13. august  FriFant
20. august Braastad Trio

 

Omtale av programmet

11. juni: Veterankorpsfestival
Vardal veterankorps arrangerer Veterankorpsfestival 10. – 12. juni på Gjøvik. Noen av korpsene spiller på Toner fra tunet denne lørdagen.

 

18. juni: Kveinndal´n Jazzlag med Marit Kolloen
Kveinndal´n Jazzlag er et storband med musikere fra Gjøvik, Stange og Ringsaker. De har med seg vokalist Marit Kolloen til tunet på Gjøvik gård.

 

25. juni: Fredheim Blandede Kor
Fredheim blandede kor er Gjøviks største kor for voksne, og kommer til tunet med et variert sangrepertoar og sin engasjerte dirigent Tove Lundborg.

 

2. juli: Aurora Amalie Heimdal
Aurora har med seg Bo Sander K. Grefsrud og totenduoen spiller alt av sjangre de liker å høre på selv – fra Alf Prøysen til Rihanna. De kaller seg for et eller anna, og det er med god grunn, for det er alltid et eller anna nytt! Finner ofte på litt sprik og sprell, og det de spiller passer for alle aldre.

 

9. juli: Birgitte Rosenberg og Lars Småladen
Birgitte og Lars spiller og synger sanger av norske låtskrivere, på norsk. Repertoaret spenner fra gamle revyviser til sanger vi kjenner fra «Hver gang vi møtes». Her blir det anledning til å nynne med, for sangene er kjente og kjære.

 

16. juli: Willow
Willow er stemningsfull keltiskinspirert musikk ved Gro Tangen, Nina Knutsen, Stein Villa og Anders Byfuglien. Konsertene deres spenner fra store klanger til det vare, akustiske.

 

23. juli: Mette Stenersen og Erik Nygård
Mette Stenersen og Erik Nygård på vokal synger det meste fra soul til salmer og fra gammelt til nytt, og lover sommerstemning på tunet.

 

30. juli: Lars Dalin, Amund Stokke og Tor Ezaki Lindqvist
Stringswing på Gjøvik gård! Lars Dalin, Amund Stokke og Tor Ezaki Lindqvist spiller djangomusikk i ekte pariser-stil. Repertoaret består av djangostandarder, amerikansk swing og franske musettvalser.

 

6. august: Marianne Lønstad
Marianne (vokal) og Anders Byfuglien (piano) spiller de vakreste melodiene vi kjenner fra jazzens verden. Det blir sårt og vakkert, men også lekent og lystig.

 

13. august: FriFant
FriFant er en gjeng fra musikk- og teatermiljøet i Gjøvik, som spiller alt fra Prøysen til Vazelina og lover en trivelig stund på tunet.

 

20. august: Braastad Trio med Gro Tangen
Braastad trio med Gro Tangen, tidligere Bonzo band, avrunder årets konsertrekke med jazztoner på tunet. Konserten skjer i samarbeid med årets Byfest i Gjøvik.