Stenbergdagen

Stenbergdagen 2016: Søndag 19. juni kl. 12.00-16.00

 


Amtmannsgarden Stenberg våkner til live igjen for en dag!

 

Mjøsmuseet i samarbeid med lag og foreninger inviterer store og små til Stenbergdagen. Tradisjonen tro blir det liv i hus og tun og aktivitet på hele museumsområdet. Stenbergdagen arrangeres av Mjøsmuseet, Stiftelsen Toten Økomuseum og historielag, andre lag og foreninger og mange frivillige.

 

Familien Weidemann er samlet i lindelysthuset. Innejintene og husjomfrua sørger for bevertning til familien, så det er nok best ikke å gå i vegen! Mange flittige hender driver med finere håndarbeider i stuer og kammers, og det blir musikk fra hammerklaveret i dagligstua.

 

På tunet blir det dans og musikk. I parken spilles det krokket, og man kan støte på en gartner.

 

I Hveemsbygningen vises mange forskjellige husflidsaktiviteter. Her kan man også få smake hjemmelaget survilling. I stua holder et stadig mer lystig boston-lag til!

I husmannsplassen er det jo dårligere stelt, men det kan jo være spennende å få smake på vassgrauten? I tillegg holder de på med husflid, attåtnæring må man jo ha.

 

Langs vegen kan en møte både spellemenn og en omstreifer med kjerre, og langsmed vegen finnes også en del gjerder som skal vøles. Er du heldig, kan du få hesteskyss. Kommer man til garden Øverjordet er det baking av totenkringler og flatbrød. I Hasselbygningen holder omgangsskolen til, og viser en litt annen skolehverdag enn i dag.

 

Ved låven foregår det høvling av flis ved hjelp av hestekrefter.

 

Ta også turen bortom sætra hvor det kinnes godt gammaldags smør og steikes vafler.

 

Blir man sulten eller tørst, er det servering i Vollumfjøset og ved Hveemsbygningen.
Velkommen til en livat og trivelig dag på Stenberg!

 

Friluftsmuseet Stenberg ligger ved siden av Toten Hotel Sillongen i Vestre Toten.
Adressen er Sillongenvegen 230, 2846 Bøverbru.